19 Ağustos 2011 Cuma

Seramik Sırlama Makineleri


Dünya seramik karo pazarı gelişmiş ve çeşitliliği olan bir pazardır. Bu pazar geniş aralıkta sırlama ve dekorasyon uygulamalannı yapabilecek makine ve ekipmanlara ihtiyaç duymaktadır.
Sırlama makineleri üreticileri bu ihtiyaca süper estetik efektler sağlayan makinelerle cevap vermektedir.
Sırlama hatlannda uygun derecede esneklik sağlayabilmek için, bir çok uygulama istasyonlan bulunmaktadır ve ilgili tüm ekipmanlar hızlı ürün değişimi için uygun olmalıdır. Bu kaçınılmaz olarak aynı temel yapısal ve fonksiyonel özellikleri sağlayan çok uzun sırlama hatları anlamına gelir.
Antika veya rustik efektlere istenildiğinde, fırçalama, kuru uygulama, vs. gibi tekrarlanan uygulama işlerine ihtiyaç duyulacaktır.
Parlak sırlar istenildiğinde engop ve sır en iyi çan üniteleri kullanılarak uygulanır.
Aynca suyu, ayarlama ajanlarını ve engobu karo üzerine düzgün olarak dağıtan püskürtme tabancalarının kullanımında artan bir trend vardır.
Dekorasyon için, geniş aralıkta baskı tipleri ve paternleri düz ve döner elek baskı makineleri kullanılarak uygulanır. Döner makinelerin artan şekilde popüleriteye sahiptir çünkü hızlıdırlar ve daha az denetleme ve ayarlama gerektirmektedirler.
Bir çok çeşit döner elek baskı makine çeşidi vardır, başlıca fark baskı tekniğinde yatmaktadır. Tampoprint ve litografik dekor makineleri ve silikon rulolarea oyulmuş boşluklarda dekor görüntüsünü taşıyan boşlukiçi-grafik metodu gibi daha karmaşık tekniklerini uygulayan diğerleri bunlardan bir kaçıdır.
Sırlama hattı otomasyonu durmadan gelişmektedir. Bu gelişme; uygulanan sır ağırlığını dinamik kontrol eden cihazlann, hızı yöneten PLC ünitelerinin, vs. kullanımını uygun hale getirmiştir.
Yine de, üretim prosesinin her aşamasında görülen aşırı otomasyonun sırlama hattında da görülmesine rağmen personel hala birincil ve temel rol oynamaktadır. Kaynak: Seramik Karo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder